Det nærmer seg

19. april 2024.

Vi nærmer oss sesongstart. Selv om vinteren var hard, ser overvintringen bra ut. Med andre ord et helt annet syn å skue enn på samme tid ifjor. Det er bare å ta en titt på de bildene, det øverste fra 19. april i år, det siste fra 29. april ifjor. Hvilken forskjell!
Riktig grønt og fint, ikke påfallende mange sopp-sår, men noen tråkk- og slitasjeskader Heldigvis fikk vi gjort svært mye arbeid høsten 2023, og resultatene er påtagelige. 
Det som hemmer spiring og vekst er at vi fortsatt har nattefrost og kjølige dager. Vi trenger varme, sol og varme, for å fremme gressveksten. Gjennomsnittlig jordtemperatur varierer litt, men svinger nå rundt 3-5 grader. Det er alt for lite for god vekst.
Det tar tid å skape å få gode spilleflater, og nøkkelordet er varme. Så langt tilsier ikke værprognosene tidlig åpning, dessverre. Vi tar en dag ad gangen og åpner banen når forsvarlig. Vi kan ikke åpne før gresset er tilstrekkelig slitesterkt for spill.

Så driving range. Vi forstår utålmodigheten, men bak kunstgressflaten er det bløtt og vått, og ballene forsvinner rett ned. Borte for godt. Hver ball mistet er mange kroner tapt, og det er grunnen til at vi ikke kan åpne range for tidlig, Vi har rett og slett ikke råd til det, Imidlertid: Fra mandag på dagtid er det mulig å slå ut med egne baller. Så åpner vi ballmaskinen når det er forsvarlig.
Klubbhuset er ikke åpent neste uke, vi jobber ute, det er det viktigste nå.

I uken som nå er forbi har vi blant annet greenklippet, tatt av duker, og gjødsling/kalking er gjort. Fredag testet vi vanningsanleggets funksjonalitet, og håper på at det ikke blir for hard natteminusgrad. Arbeid med å rydde underskog og annet langs hullene har pågått en tid og fortsetter, det samme gjør fuglekasseutsetting.
Kommende uke går vi opp fairwayløypa for GPS-robotklipperne og monterer ladestasjoner og link ved treningsgreenen og ved veien mellom hullene 4-7.

Green 9 fjorårsvåren - 29. april 2023.

Forrige
Forrige

1. eller 6. mai..?

Neste
Neste

Veien til Golf